Ce este Implantul?
Implantul dentar a fost o mare descoperire a stomatologiei moderne, iar prezenta lui tinde sa devina la ora actuala o necesitate in fiecare cabinet de medicina dentara. Inserarea de implanturi ofera solutii pacientilor care inainte nu puteau beneficia de lucrari protetice fixe si celor care nu doresc sa slefuiasca dinti sanatosi pentru a realiza punti dentare.
Un implant este de fapt un surub de titan care inlocuieste radacina dintelui lipsa. Titanul este un material Biocompatibil, adica organismul il accepta si integreaza foarte usor, posibilitatea reactiilor adverse fiintd extrem de redusa. Suruburile din titan sunt folosite si in alte ramuri ale medicinei, de exemplu in Ortopedie.
Procedura
Operatia pentru inserarea implanturilor face parte din categoria „one-day surgery”, permitand pacientilor sa se intoarca acasa imediat dupa finalizarea interventiei. Anestezia folosita in timpul interventiei chirurgicale este una locala. Implantul se insereaza in mandibula sau maxilar, dupa care se asteapta 4-6 luni ca organismul sa integreze „noua radacina”, producand os in jurul implantului.
In multe cazuri se pot face lucrari provizorii pacientilor pe perioada aceasta. Dupa cele 4-6 luni, pe implant se ataseaza un bont dentar si pe acel bont va sta coroana finala.
Candidatii la implanturi
Datorita evolutiei medicinei, contraindicatiile terapiei implantare sunt din ce in ce mai reduse, varsta si prezenta anumitor afectiuni nemaifiind impedimente in realizarea tratamentului. Inserarea implanturilor mai este conditionata de calitatea si cantitatea osului receptor, de prezenta sinusului maxilar sau a nervului alveolar inferior la madibula in imediata vecinatate a sitului implantar.
Daca ati pierdut dinti naturali din cauza unor accidente, cariilor complicate, bolilor parodontale sau pur si simplu sunteti nemultumiti de lucrarile protetice mobile, ati putea fi un candidat ideal pentru tratamentul prin implanturi.
Recomandari
- Inainte de interventie se vor efectua radiografii, tomografii si analize de sange (dupa caz).
- Pacientii cu implanturi trebuie sa acorde o atentie deosebita igienei dentare, sa foloseasca apa de gura si dusul bucal. Lipsa rigurozitatii in efectuarea igienei poate duce la complicatii si eventual la pierderea implantului.
- Se impune de asemenea controlul efectuat in cabinetul dentar.
Observatii Clinice
- Protezarea prin implanturi dentare aduce mari beneficii persoanelor care pana in momentul interventiei erau vizibil jenate de aspectul danturii sau nemultumite de functionalitatea acesteia.
- Celor mai multi pacienti nu le vine sa creada ce schimbari spectaculoase au loc in fizionomia lor.
- In ceea ce priveste durerea, un procent de 90% din pacienti sustin ca operatia este mai putin dureroasa decat o extractie.
- Dupa o perioada de adaptare, masticatia este comparabila cu cea efectuata pe dintii naturali sanatosi.
Un caz rezolvat in cabinetul nostru
Concluzii
Informatiile oferite mai sus sunt cu caracter general. Avand in vedere ca fiecare pacient este unic, va recomandam ca pentru a lua cea mai buna hotarare pentru terapia ce o veti urma, sa ne contactati si va vom oferi indrumari ulterioare.
Preturi
Pentru lista de preturi actualizata, consultati sectiunea Preturi din meniu, categoria Implantologie.
Puneți o întrebare medicului dentist:
Telefon — 0727.228.770
Email — adriana@fdent.ro